Placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii

Okres na dania sezonowe w pełni. Korzystajmy jak najczęściej ze świeżych warzyw oraz owoców przecież są pełne witamin oraz minerałów ale również pomogą w odzyskaniu talii osy. Nie ukrywając otyłość dotyka coraz więcej osób a niestety w bardzo niekorzystny sposób może odbić się na zdrowiu. Weźmy sobie do serca słowa „ Jesteś tym co jesz” przecież to tylko prawda dla niektórych osób niestety bolesna. Trzymając się starych stereotypów dla wielu posiłek musi być tłusty i treściwy aby smakował a najlepiej przygotowany na głębokim tłuszczu. Odżywiając się w ten sposób z całą pewnością nie będziemy cieszyli się doskonałą figurą a i o dobrym zdrowiu będzie można zapomnieć. Aby zjeść smacznie nie trzeba spożywać „ ton tłuszczu” albowiem istnieje wiele doskonałych zamienników z których przygotujemy smaczne, niskokaloryczne a co najważniejsze zdrowe danie. Wystarczy trochę własnej inicjatywy oraz samozaparcia aby zjeść smacznie oraz cieszyć się filigranową sylwetką.

Doskonałym pomysłem na pyszne danie są placuszki z cukinii. Każdy chyba wie, ze cukinia jest bardzo zdrowa oraz korzystnie wpływa na cały układ pokarmowy.

Placuszki z cukinii

Składniki:

  • Średnia cukinia
  • 3-4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mleka
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Cukinię myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie całość mieszamy. Placuszki smażymy na patelni najlepiej bez tłuszczu ewentualnie na minimalnej ilości na złoty kolor. Gotowe podajemy z kleksem sosu jogurtowego.

Jak widać nie potrzeba wiele wysiłku aby zjeść smacznie i zdrowo. Siła od zawsze jest w naturze więc korzystajmy z jej darów jak najczęściej. Zdrowie jest bezcenne i nie kupimy go za żadne pieniądze pamiętajmy o tym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Copyright Zjedz to 2018